Tăierea cu Laserul de Mare Precizie : cea mai căutată

727

LASER este acronimul care vine de la Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, această tehnologie fiind un sinomim al eficienței și al calității în procesarea materialelor încă de la crearea ei in anii 1960. Tăierea Laser este eficinetăin diferite sectoare în care rata de producție și viteza sunt esențiale. Cu tehnologia de tăiere laser a devenit ușor să tai în toate tipurile de materiale cu un ultra înalt nivel de precizie. Tăierea cu laserul lase permite libertatea design-ului pe de o parte și pe de altă parte ameliorează eficiența producției.

Ce este Tăierea Laser ?

LASER este acronimul care vine de la Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, această tehnologie fiind un sinomim al eficienței și al calității în procesarea materialelor încă de la crearea ei in anii 1960. Cea mai populară aplicație pentru lasere este tăierea.

Fasciculul laser este o coloană de lumină de intensitate foarte înaltă a unei singure lungimi de undă. Raza (fasciculul) laser focalizat est direcționat către material, care apoi topește, arde, vaporizează sau spulberă, lăsând suprafața marginilor cu un finish de înaltă calitate. O tăiere continuă este produsă prin mișcarea fasciculului laser sau a pisei de lucru sub acțiunea CNC ului (Computer Numerical Control). Mașinile de tăiere laser industriale sunt folosite pentru a tăia atât plăci de material cât și materiale structurale și de tubulatură.

High Precision Laser Cutting @Flight Festival 2019 Edition

Cum funcționează?

Tăierea laser consistă în tăierea sau gravarea unui material prin utilizarea unui laser. Tăierea laser poate fi folosită pe un număr vast de materiale precum plasticul, lemnul, carton, ecc. Procesul implică tăierea materialului folosind un laser foarte puternic și foarte precis care se focalizează pe o porțiune mică a materialului. Densitatea de înaltă putere rezultă într-o încălzire puternică, topire și vaporizare parțială sau totală a materialului. De obicei, un computer direcționează laserul de mare putere către material și desenează traseul. Mașinile de tăiere laser sunt în general cele mai potrivite pentru plăci subțiri de material care au o grosime mai mică de 12 mm.

Care este diferența între CO2, Fibră și laserele YAG ?

Mașinile laser disponible pe piață diferă prin sursa laser pe care o folosesc. In ziua de astăzi există trei mari tipuri de familii laser care au eficiența si puterea de ieșire pentru a realiza procesarea materialelor pe scară largă.
Diferențele principale între Laserele CO2 și Laserele Nd-YAG / Fibră este lungimea de undă a fasciculului pe care o produce. Fibra și Nd-YAG emit o lungime de undă de 1.06 microni și sunt foarte potrivite pentru procesarea metatelor, tehnologia pe care o folosim la HCG.

1// Laserul CO2 :Gazul de dioxid de carbon sigilat în interiorul laserului este “pompat” folosind un curent electric care crează un flux de fotoni. Este folosit în general pentu tăiere, gravare și sudare.
2// Laserul Nd-YAG (Neodymium-doped yttrium aluminium garnet) : YAG este pompat folosind o lampă (LED) sau diod pentru a emite un flux de fotoni. Este folosit în general pentru tăiere, sudare și inscripționarea metalelor sau a ceramicilor.
3// Fibra laser: folosește diode semiconductoare ca mecanism de pompare și o fibră oprică dopată cu elemente rare ca mediu de amplificare.

Beneficiile Tăierii cu Laser

Tăierea cu Laser este eficinetă în diferite sectoare în care rata de producție și viteza sunt esențiale. Cu tehnologia de tăiere laser a devenit ușor să tai în toate tipurile de materiale cu un ultra înalt nivel de precizie ( nivel de toleranță până la 5 microni), în mod specific unde metodele tradiționale au devenit în mod inevitabil ineficiente. Dacă procesul tradițional de producție impune constrângeru și limitări multiple, tăierea lase permite libertatea design-ului pe de o parte și pe de altă parte ameliorează eficiența producției.

Folosirea tăierii cu laser de precizie în locul altor tehnologii de tăiere precum plasma sau falcăra oxi combustibil aduce beneficii multiple:

#1 Precizie : Finisarea de înaltă calitate a suprafețelor și exactitatea poziționării
#2 Timpii : O metodă de procesare rapidă datorită vitezei mari de producție
#3 Eficiență : Economisirea materialului datorată deformării reduse a materialului
#4 Automatizare : Randament al mișcării repetitive generată de computer duce la o inegalabilă precizie și repetabilitate a producției de piese.
#5 Cost eficient : schimbările rapide de design nu presupun prelucrare, timpii de programare sunt minimali, fexibilitatea software-ului este maximală.
#6 Siguranță: este vorba despre un proces foarte sigur, cu un nivel scăzut de zgomot și un risc diminuat de accidentare al operatorilor comparativ cu alte procese de prodcuție.
#7 ECO prietenos: este mai sigur și mai curat deoarece nu folosește substanțe chimice sau alte materiale toxice.

Multiple utilizări ale tăierii cu laser de mare precizie

Tăierea cu laser a devenit în ziua de astăzi tehnologia preferențială pentru producătorii de micro componente, datorată toleranțelor sale de nivelul micronilor și felxibilitatea sa în a prelucra contururile. Cele mai uzuale aplicații de tăiere includ piese pentru modele și prototipuri, piese 3D din materiale tubulare, piese din metale placate si diferite componente pentru industria medicală, de exemplu implanturile medicale și stent-urile.

Află mai multe lucruri interesante despre hidraulică și industria construcțiilor metalice aici : https://hydrauliccenter.ro/news-ro/.