Automotive & hidraulica, prieteni de-o viață

680

Pentru o industrie multi-miliardară, cuvintele cheie sunt siguranța și precizia. Siguranța în industria automotive este deosebit de importantă și deci foarte reglementată. Hidraulica joacă un rol important în asigurarea preciziei în producție și a utilizării mai eficiente a materiei prime. Ani întregi de experiență în industria automotive combinați cu o întreagă rețea de suport ne permite, datorită parteneriatului cu Bosch Rexroth, să furnizăm clienților noștri din automotive aplicații avansate de inginerie hidraulică, aplicații de sistem și de produs precum și servicii de mentenanță pe teren.

Hidraulica și industria automotive, o prietenie de-o viață

Industria automotive cuprinde o gamă largă de companii și organizații care sunt implicate în design-ul, dezvoltarea, fabricarea, marketing-ul și vânzarea vehiculelor motorizate. Este unul dintre sectoarele economice cele mai mari din lume după venit. Termenul “automotive” așa cum a fost propus de Elmer Sperry (1860-1930) a fost utiilizat pentru prima oară cu referire la automobile în anul 1898. Originea cuvântului vine din grecescul autos (sine) și latinescul motivus (de mișcare).

Industria automotive nu include industriile dedicate mentenanței automobilelor care urmează livrării utilizatorului final, precum centrele de reparații și stațiile de aprovizionare cu carburant. Totuși, sectorul hidraulic furnizează soluții tehnologice pentru ambele baricade ale produselor automotive, producătorii și furnizorii de servicii pentru end-useri.

The Atlas of Economic Complexity Harvard : Who exported cars in 2018?

Pentru o industrie multi-miliardară, cuvintele cheie sunt siguranța și precizia

Siguranța în industria automotive este deosebit de importantă și deci foarte reglementată. Automobilele și alte vehicule motorizate trebuie să fie conforme cu un anumit număr de norme și reglementări, fie locale sau internaționale, pentru a fi acceptate pe piață.

În industria automotive, siguranța înseamnă că utilizatorii, operatorii sau fabricanții nu se confruntă cu nici un risc sau pericol de la vechiculul motorizat sau de la piesele sale de schimb. Siguranța pentru automobilele în sine implică faptul că nu există riscul de daune.

În caz de probleme de siguranță, defect al produsului sau a procedurii greșite în timpul fabricării vehicului motor, fabricantul poate să ceară să returneze un eșantion sau chiar întreaga serie aflată în producție. Această procedură se numește retragerea produsului de pe piață. Retragerile de produs se întamplă în fiecare industrie și pot fi corelate cu producția în sine sau cu defecte ale materiei prime.

O prioritate principală pentru industria automotive încă este reprezentată de aceste retrageri de produs ținând cont de implicațiile financiare, așadar precizia la fiecare pas al procesului de producție este esențială nu doar pentru siguranța produsului și a operatorilor de producție ci și pentru eficiența procesului și optimizarea resurselor folosite prin minimizarea defectelor de producție.

Sistem de propulsie din industria automotive

Soluții hidraulice fiabile de la A la Z

Ani întregi de experiență în industria automotive combinați cu o întreagă rețea de suport ne permite, datorită parteneriatului cu Bosch Rexroth, să furnizăm clienților noștri din automotive aplicații avansate de inginerie hidraulică, aplicații de sistem și/sau de produs precum și servicii de mentenanță pe teren.

Oferta noastră diversificată de produse și sisteme hidraulice și electrohidraulice furnizează o tehnologie de înaltă putere și înaltă performanță pentru aplicațiile din automotive și include:

1. Ateliere de ambutisare : Controale electrohidraulice care îmbunătățesc calitatea și productivitatea
Pompe hidraulice cu angrenaje (roți dințate), cu palete și cu pistoane axiale Bosch Rexroth care sunt suficient de puternice și de solide pentru a ajuta presele/ atelierele de ambutisare din automotive pentru a forma piese mai rapid și mai fiabil.

2. Atelierele auto – Pompele hidraulice Bosch Rexroth angreneză procese de producție de mari dimensiuni
Integritatea structurală este rezultatul unei poziționări și sudări cu repetabilitate ridicată. Controalele automatizate adecvate măresc productivitatea chiar și atunci când se crește calitatea produsului. Controalele axiale hidraulice inteligente ajută la mutarea șasiului și a corpurilor cu precizie și viteză. Controale pneumatice și electrice avansate pentru sudură ating cel mai înalt nivel de calitate în cel mai mici timpi posibili.

3. Sisteme de propulsie – asigurarea preciziei în prelucrare și asamblare
Sistemele de propulsie sau grupurile motopropulsoare au nevoie de cel mai înalt nivel de precizie și repetabilitate în prelucrare și asamblare. Sisteme avansate precum pompele hidraulice Bosch Rexroth, senzori sisteme hidraulice și controale hidraulice electronice inteligente vă pot asigura nivelul de precizie în producție cerut de piața globală din ziua de astăzi.

Atunci când este vorba despre sistemele hidraulice din cadrul unităților de producție automotive, partenerul nostru german Bosch Rexroth a fost recunoscut drept un furnizor de soluții fiabile de către câțiva dintre cei mai renumiți producători de automobile la nivel mondial.

Suntem distribuitorii #1 la nivel național de pompe și motoare hidraulice Bosch Rexroth, cu peste 70.000 de piese de schimb Bosch Rexroth pe stoc. Nu ezitati să contactați experții HCG pentru soluții hidraulice de top pentru aplicațiile automotive și nu numai.

Vrei să afli mai multe lucruri interesante despre hidraulică? Bine! Atunci înscrie-te la HCG NEWS și vei primi mai multe informații folositoare la subiect.