Forța hidraulică : unde merge atenția acolo curge energia

499

De la morile de apă la avioane

Hidraulica este unul dintre acele sectoare de activitate care sunt în același timp și vechi și noi în același timp. Dacă ne gândim la morile de apă de exemplu, oamenii le-au folosit încă dinainte ca istoria să fie scrisă. Cele mai vechi civilizații au lăsat diferite urme ale know how-ului lor în hidraulică, gândește-te nu doar la Imperiul Roman ci privește mai departe în timp la Egiptenii antici, la Sumerieni și îndeosebi la exemplul Orașului Cetate Petra din Iordania, un oraș antic energizat de forța hidraulică, o capodoperă a tehnologiei hidraulice antice într-adevăr.

În același timp, principiul folosirii unui lichid sub presiune pentru a transfera forță și de asemenea de a-i controla mișcările complicate este relativ nouă, ultimele două secole au văzut o dezvoltare înfloritoare a hidraulicii datorită epocii moderne a industrializării. Știința hidraulicii a cunoscut cea mai rapidă dezvoltare în ultimele 5 decenii, strâns corelată cu lucrările efectuate în domeniul aeronauticii.

Universală pentru industria ingineriei

Hydraulica și pneumatica sunt universale pentru întreaga industrie a ingineriei. General vorbind, există trei mijlocace principale pentru a transfera și a controla forța. În afară de hidraulică și pneumatică, celelalte două mijlocace sunt transferul mecanic ( acționat de roți dințate sau pedale de ambreiaj de exemplu) și electrică ( acționată de un generator de exemplu).

“Energia curgătoare” este transferată și controlată prin intermediul unui mediu sub presiune, fie lichidă (hudraulică) sau aer (pneumatică). Această formă de energie are multe avantaje excepționale și ultilizările sale sunt universale. Acesta este motivul pentru care este cea mai adecvată formă de transfer de energie pe pământ, apă (mare, ocean) sau în aer.

Un lichid izolat (conținut) este una dintre cele mai versatile modalități de a controla și a transfera forță. Forma precisă a pereților care îl conțin și îi susțin presiunea sunt de o importanță majoră. Poate fi de asemenea divizat în diferite fluxuri care pot efectua munca înainte să le fie permis să se unească din nou într-un singur flux pentru a efectua din nou mai multă muncă. Versatilitatea sistemelor hidraulice este datorată faptului că lichidul acționat hidraulic = fluxul de energie pot fi făcute să lucreze rapid într-o parte a sistemului și încet în altă parte.

Muncă de precizie

Un înalt grad de fiabilitate, precizie și flexibilitate pe care nici un alt mijloc nu le poate combina în același timp, captând în același timp maximum din capacitatea forței de transfer cu un minim de volum și greutate. Controlul calității puterii hidraulice poate fi comparată cu precizia unui micro-procesor electronic, imaginează-ți asta!

Pentru a atinge maximum din capacitatea de utilizare cu cea mai înaltă eficiență și cele mai puține posibile stop-uri operaționale “timpi morți”, este foarte important ca un sistem hidraulic să fie conceput, produs, pus în funcie și menținut în mod absolut corect. Sistemele hidraulice sunt înainte de toate o muncă de precizie. De aceea experții din domeniu sunt necesari pentru a vă asigura că totul funcționează corespunzător, pentru a evita pierderi de timp, nervi și bani.

Sistemele de flux de energie : pâinea și untul din industrie?

Aproape fiecare fabrică de pe glob folosește sistemele de “flux de energie” în producție. Mai mult de jumătate din toate produsele fabricate sunt bazate pe acestă formă de energie, așadar reprezintă o prioritate majoră pentru toți producătorii, exportatorii, cumpărătorii, distribuitorii și reparatorii sistemelor de producție și al echipamentelor, incluzând echipamente agricole și mașini-unelte, industria automobilelor, navală și aviație.

În mod evident, cunoștințele și experiența multor producători, reparatori și operatori trebuie să țină cont de dramatica dezvoltare și rapida devansare din domeniul hidraulicii, deci pentru orice tip de chestiune hidraulică este cel mai bine să te adresezi adevăraților experți din domeniu.

Vrei să afli mai multe lucruri interesante despre hidraulică? Bine! Atunci înscrie-te la HCG NEWS și vei primi mai multe informații folositoare la subiect.